Aidsprogramma NHCC New Hope for Cambodian Children

Februari 2011 bezochten Ellen&Hector weer dit prestigieuze project dat zich o.l.v. het Amerikaanse echtpaar John en Kathy Tucker steeds beter ontwikkelt.

Met de verzorging van 200 aids+ kinderen in 25 gezinsvervangende behuizingen is het voor 100% volzet. Schoolplichtige kinderen worden dagelijks per busje vervoerd naar de vlakbij gelegen basisschool. Om dit project deels self-supporting te krijgen wordt de opbrengst van het fokken van kippen, varkens en de teelt van groenten en fruit niet uitsluitend voor eigen gebruik aangewend maar worden ook belangrijke inkomsten gegenereerd uit externe verkoop.

Ook is een biogas productie opgestart. Stichting Sawasdee, alreeds betrokken bij de opbouw van dit project in 2006, heeft dankzij een anonieme sponsor ook dit jaar weer € 12.500,- kunnen bijdragen aan de afbouw van een nieuw staf-gebouw. Daarnaast werd een 5-jarige periodieke bijdrage toegezegd voor de running cost van € 20.000,- per jaar. Deze financiële impuls biedt een belangrijke waarborg voor de instandhouding eoject

===
De NGO organisatie “New Hope for Cambodian Children” heeft in Kompong Speu, ten zuiden van de hoofdstad Phnom Penh, een kinderdorpje in aanbouw voor het onderbrengen van 200 aids-positieve kinderen uit de achterbuurten van Phnom Penh.

Er worden 24 huisjes gebouwd, elk huisje met accommodatie voor 8 (veelal) weeskinderen die aan aids lijden en door goede en liefdevolle verzorging, hygiëne, gezond voedsel, vitamines en het tweemaal daags toedienen van aids-remmende medicijnen, de kans krijgen te overleven. Elke woning heeft een ingehuurd Cambodjaans ouderpaar die de verzorging op zich neemt en moet proberen voor deze kinderen een gezinssituatie te creëren. Er worden 8 clusters van 3 woningen gebouwd met voor elke cluster een keukengebouw, toiletvoorziening en speelruimte.

Het bestuur bracht hier 28 mei 2007  een bezoek en kwam onder de indruk van dit aidsproject, dat door het Amerikaanse echtpaar John en Kathy Tucker, die al ruim 7 jaar in Cambodja op vrijwillige basis werkzaam zijn, op zeer professionele wijze wordt aangepakt.

Stichting Sawasdee gaat fondsen werven voor het meefinancieren van dit project door het zenden van bouwmaterialen, sanitair en meubilair en participatie in de bouw van 7 woningen.
Begroting 1e fase US $ 75.000,–.

Nilsson Goes